Минералните камъни са хит в съвременната бижутерия - FLC88
08 юли

Минералните камъни – хит в съвременната бижутерия

Aко благородните метали като злато, платина и сребро са класиката и луксът на съвременната бижутерия, то минералните камъни са най-новият й хит. В действителност, пазара през последните години силно се промени, като основен акцент в тази модификация е навлизането на все по-различни материали в създаването на изделия за украшения. И ако минералните камъни са не просто красиви и очарователни за всякакви видове бижута, то невероятната им аура обаче се крие не толкова в блясъка и харизмата им, колкото в тяхната интересна символика и интригуващи астрологически и зодиакални послания. Ако вие сте страстни почитателки на аксесоарите – гривни, колиета, обеци, гердани и така нататък, то изделията от минерални камъни, със сигурност, ще ви допаднат. Те са непретенциозни и елегантни, но и много ефектни и идеални за всякакви съчетания на различни визии – от смарт офис облекла до изискани комбинации за по-специални случаи. В случай, че вие също искате да разнообразите колекцията си от бижута, не се колебайте, а си подберете нещо от минерални камъни.

Ще започнем с няколко препоръки за това на какви камъни да се спрете, когато сте в магазина или пред онлайн покупка на минерални бижута. Съществуват както по-редки, така и по-класически минерални камъни, подходящи за украшения и най-вече за дамски аксесоари. Лично ние ви съветваме да си подберете нещо не само по външния вид на дадена гривна или колие, но и по символиката, които носят със себе си. Така например, минералният камък тигрово око е идеален за вас, ако търсите начин, по който моментално да привлечете вниманието към себе си. Тигровото око е познат като изключително хипнотизиращ и атрактивен камък, а изящният му вид и съвършеният му блясък често дори се бърка за синтетично изделие. В азиатските страни и най-вече в Китай тигровото око се разпознава и като камъкът на щастието, на сбъднатите мечти и лесния късмет. Той носи защита за дома и силен катализатор на позитивизъм – особено пред важен период или етап в живота. Подобен е случаят и с минералния камък ахат. Интересното при него е, че можете да го откриете по разнообразни бижута, а освен това и под различни форми и цветове. Естествено, всяка версия на ахата е сама по себе си оригинална и привлекателна, а посланието на този камък е да дава кураж и сили, да носи идеята за истината и за лек срещу коварни болести – както чисто физически, така и напълно емоционални като физически терзания. Силно любопитство у дамите събужда и минералният камък япсис. Той е характерен със своя разнороден състав, както и със свойството си да привлича в себе си различни енергии. Точно поради тази причина, в древността, ясписът се е смятал за един от най-силните и могъщи амулети както за военни, така и за предприемачи. Сред вярванията на други народи пък, ясписът се възприема като камъкът на любовта и често когато жената навършвала възраст на зрялост, тя получавала именно такъв подарък – украшение с минералния камък яспис.

Когато говорим за аксесоари с минерални камъни, е добре да запомним това, че те са изцяло органични камъни. Освен че поддръжката им е по-особена, при тях силата е в енергията и свойствата, които носят. Така, голяма част от съвременните минерални камъни, използвани за целите на бижутерията, са способни дори да лекуват. Още от древни епохи, племената и различните цивилизации са използвали камъните за пречистване на душата и за лек срещу тежки болести. Можем дори да ви дадем редица примери за такова приложение. Нефритът, например, е бил не просто амулет по време на военни действия, но и силно лекарство срещу бъбречни заболявания, което става ясно и от самото му име, защото от гръцки нефрос означава бъбрек. Всички видове черни минерални камъни пък са били възприемани като средство срещу депресии и меланхолия, а за индийският народ те са били най-силната защита срещу негативна енергия и уроки. От друга страна, минералните камъни в зелен цвят били препоръчвани срещу безплодие. Много от младите жени носили накити от такива полускъпоценни материали преди да навлезнат във възрастта за създаване на семейства. Лилавите минерални камъни се смятали за връзката между деца и родители. Децата носили такива амулети, за да бъдат възпитани още от ранно детство на уважение в семейството и достойно поведение с по-възрастни. Няма човек, който не е чувал, за прочутия червен рубин. Той също е минерален камък с практични свойства. Според древните народи, червеният рубин привлича страстта и гони проблемите от домовете на младите семейства. Най-могъщият камък от гледна точка на здравето обаче си остава ахатът, докато аметистът носи надежда, а хризопразът – успех в новите начинания.

Както виждане, символиката и необятната сила на минералните камъни е повече от впечатляваща! Бижутата с такива камъни са идеални попълнения за личната ви колекция, както и страхотна идея за подарък. Ако си търсите такива украшения и вие, не се колебайте да разгледате предложенията в онлайн магазина за аксесоари от минерални камъни FLC88 – страхотното качество на гривни, обеци и накити, както и ниските цени тук са гарантирани!

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.