Минералните камъни според зодията от FLC88
21 авг.

Избиране на минералните камъни според зодията

От хиляди години до ден-днешен хората вярват, че определени скъпоценни камъни, накити, бижута и други подобни амулети могат да „променят” съдбата им за добро или лошо. Историята показва, че велики владетели са се съобразявали с тези поверия и са се вслушвали в съветите на личните си „магьосници”, а какво остава за обикновените хора. Тези вярвания са успели да се запазят и до днес, като милиони души стриктно се съобразяват с тях и не отиват никъде, без да са носят със себе си въпросните амулети.
Широко разпространени са т.нар. минерални камъни, които се определят спрямо зодията на човека. Според разбиранията на средновековната астрология има съществена връзка между зодиакалните знаци и скъпоценните камъчета. Както при зодиите има „антиподи” и камъните се разделят на „хармонични” и „нехармонични”. Затова според средновековните астролози е от изключително важно значение да подобрете подходящите камъни. В противен случай тяхната полза ще бъде незначителен и дори би могло да се стигне до „обратен ефект”.

Овен

Минералните камъни според зодията от FLC88  Овен
За тази зодия астролозите препоръчват Яспис, Розов кварц, Мукаит, Топаз, Аметист или Гранат. Според вярванията бижутата изработени от гранат могат да предпазят собствениците от враговете им и освен това да донесат щастие в любовта и приятелството. Ясписът пък се е използвал от знахарите от Близкия изток за лечение на тежки болести.

Телец

Минералните камъни според зодията от FLC88 - Телец
Родените под тази зодия трябва да носят бижута или амулети от Ахат, Амазонит, Карнеол, Кехлибар, Корал, Малахит, Розов кварц, Соколово око или Хризопраз. Според най-разпространеното поверие ахатът удължава живота на неговият притежател. Кехлибарът пък е познат на хората от хиляди години и още в ранните години на човечеството, се е смятало, че той охранява духът и здравето на човека.

Близнаци

Минералните камъни според зодията от FLC88 - Близнаци
Ахат, Аметист, Лунен камък, Оникс, Котешко око, Флуорит, Унакит, Оливин, Хризокола и Цитрин са минералните камъни, които са подходящи за „хората близнаци”. Астролозите твърдят, че хризобериловият произход на котешкото око трансформира негативните мисли и енергия в положителни, и спомага на собственика да се освободи от „черногледството”.

Рак

Минералните камъни според зодията от FLC88 - Рак
Раците трябва да прибегнат до положителните въздействия на следните минерални камъни:
Авантюрин, Аметист, Гагат, Кехлибар, Лабрадорит, Лунен камък, Оникс и Тигрово око. За тях може би най-подходящ ще е ониксът, който се слави като символ на „борбеността” и „упоритостта”. Според вярванията той има силно въздействие върху кожата и дори спомага за лекуването на определени болести.

Лъв

Минералните камъни според зодията от FLC88 - Лъв
Хората родени под зодиакалният знак на лъвът, е желателно да носят бижута и амулети изработени от Апатит, Гранат, Опал, Планински кристал, Сардоникс или Тигрово око. Опалът е може би най-популярен от тях, като интересна подробност за него е факта, че римляните са го приемали за втори по ценност след изумруда. Опалът е символ на щастие и вътрешна хармония.

Дева

Минералните камъни според зодията от FLC88 - Дева
За характерите на девите астролозите смятат, че най-подходящи от минералните камъни са Тигрово око, Котешко око, Сардоникс и Оливин. Ако искате да придобиете по-голяма смелост и решителност, то вашият камък е сардониксът. За него се твърди, че отблъсква лошата енергия и дава по-голяма увереност и самоконтрол на притежателят му.

Везни

Минералните камъни според зодията от FLC88 - Везни
Най-подходящите минерални камъни за везните са Аквамарин, Амазонит, Азурит, Лазурит, Опал, Лунен камък, Розов кварц и Унакит. Древните римляни са вярвали, че Лунният камък се е образувал под въздействието на лунната светлина, поради което е бил изключително ценен за тях. В Индия пък се приема за свещен камък дар от Бога и интересна подробност е, че се полага само върху парче жълт плат. Той е подходящ за жени и деца. Носи щастие и късмет.

Скорпион

Минералните камъни според зодията от FLC88 - Скорпион
Минералните камъни, които са най-подходящи за този зодиакален знак са следните: Аметист, Корал, Серпентин, Мукаит, Тигрово око, Топаз и Япис. От всички тях най-разпространен е топазът, който дарява мъжете с мъдрост, а жените с красота. Народните лечители пък твърдят, че спомага срещу безсъние и понижава кръвното.

Стрелец

Минералните камъни според зодията от FLC88 - Стрелец
Всеки един „стрелец” трябва да носи със себе си амулет изработен от Аметист, Лазурит, Сапфир, Содалит, Обсидиан, Флуорит или Халцедон. Според поверията минералният камък Сапфир ще донесе на своя притежател божествена богословия и духовно просветление. Древните шамани са използвали този камък за връзка с боговете.

Козирог

Минералните камъни според зодията от FLC88 - Козирог
Представителите на Козирог е желателно да носят бижута с камък Ахат, Аметист, Азурит, Галенит, Обсидиан, Оникс и Сапфир. В древността се е вярвало, че хората, които носят Аметист не можели да се напият. От гръцки думата „аметист” означава „неопиянен”. Освен това си качество аметистът носи щастие и предпазва от уроки

Водолей

Минералните камъни според зодията от FLC88 - Водолей
Водолеите имат нужда от Аметист, Лазурит, Лабрадорит, Обисидиан, Соколово око, Флуорит и Хризокола, за да се чувстват щастливи и защитени. Разбира се, че ще бъде достатъчно използването на само един от горепосочените камъни.

Риби

Минералните камъни според зодията от FLC88 - Риби
Като най-подходящи за водният знак се определят Аквамарин, Гагат, Александрит, Аметист, Розов кварц, Топаз, Турмалин и Халцедон. Александритът е най-интересният от всички, тъй като в зависимост от светлината си променя цвета. За него се вярва, че носи дълголетие и здраве. Не трябва да се носи само по един камък от този вид, тъй като води до самота.