2016 година на маймуната - FLC88
25 дек.

2016 година на маймуната

Маймуната е девета от 12-те животни в китайския зодиак. Всяка година е свързана със знака на животните в съответствие с 12 – годишен цикъл. Години на маймунката включват 1920 г., 1932 г. 1944 г., 1956 г., 1968 г., 1980 г., 1992 г., 2004 г., 2016 г. и 2028.

 • Години на раждане: … 1920, 1932, 1944 г., 1956 г., 1968 г., 1980 г., 1992 г., 2004 г., 2016 г., 2028 …

Черти на знака червена маймуна

Хората, родени в годината на Маймуната са остроумни, интелигентни и имат магнитна личност. Личностни черти : злонамереност, любопитство, и интелигентност. Маймунките са майстори на практическите шеги, защото те обичат да играят през по-голямата част от времето си. Въпреки че те не разполагат с никакви лоши намерения, от техните лудории понякога нараняват чувствата на другите хората. Родените в годината на Маймуната се учат бързо. Те имат много интереси и се нуждаят от партньори, които са в състояние да ги стимулират. Въпреки че те са умни и креативни, не винаги могат да проявяват своя талант правилно. Предпочитат градският живот пред това да живеят на село.

Здраве

Обикновено маймуните са много здрави създания, което отчасти се дължи на техният активен начин на живот. Ако случайно се разболеят, то обикновено е на нервна почва.Хората, родени в годината на Маймуната може да се наложи да прекарат повече време на работното място. Затова трябва да запомнят да си взимат почивката по – често, за да спасят своята енергия по време на тяхното забързано ежедневие.

Най-добрите работни места за . . .

Когато става въпрос за кариерата, те работят много усилено. Могат да се адаптират към различни работни среди. Хубави избор на кариера за тях са счетоводството и банковото дело, науката, инженерството, за търговия на фондовия пазар, контрол на въздушното движение, кинорежисура, бижута и търговски похват.

банер-статия-1-1

Най-щастливия неща за „маймуни“

 

 • Късметлийски номера: 4 и 9
 • Късметлийски ден: 14-ти и 28-ма от всеки китайски лунен календар месец
 • Късметлийски цвята: бял, син, злато
 • Късметлийски цветя: хризантема, креп-мирта
 • Късметлийски посока: север, северозапад, запад
 • Късметлийски месеца: 8-ми и 12-китайски лунни месеца.

Неща, които трябва да се избягва от знака на Маймуните

 • Цвят : червено, розово
 • Номера : 2 и 7
 • Посока : юг, югоизток
 • Месеци : на 7 – ми и 11 – китайски лунни месеца

Маймуната играе важна роля в ежедневието на китайския народ; неговата статуя все още може да се види на kangs (с нагряваща се в тухленo легло в Северен Китай), пристанища, фериботни пропускателните пунктове, коритата, а дори и храмове. Маймуната има много символични значения в традиционната китайска култура, които са подчертани от богатства, чест, късмет и Всемогъщия Бог.
Китайският знак „猴“ (Хоу / HOH / буквално означава „маймуна“ на китайски) се произнася по същия начин, както и китайския йероглиф „侯“ (буквално означава „високопоставени служители“).

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.